Nigeria in de klas

minidocumentaires over preventieve gezondheidszorg

Uitdaging

Twee films in één trip

Noord-zuidorganisatie Damiaanactie sensibiliseert en werft fondsen rond tuberculose en lepra. Om kinderen in België te informeren gaan honderden vrijwilligers jaarlijks naar scholen met een educatieve mini-docu.

 

Die film maken is elk jaar een grote investering, en vergt veel energie van de Belgische ploeg. We stelden daarom voor om twee films te maken in één trip. Dat zou kostenbesparend zijn voor Damiaanactie en ademruimte geven aan het communicatieteam.

 

Met onze ervaring in shoots in het buitenland hebben we bovendien een betrouwbare methode om efficiënte voorbereidingen met een team ter plaatse te doen op afstand.

Aanpak

Op afstand en ter plaatse

Nigeria werd het land van bestemming, meer bepaald de streek rond Ibadan, de uitvalsbasis van Damien Foundation Nigeria. Haar communicatiemedewerker ging alvast op zoek naar verhalen. Wij schreven ondertussen een overkoepelend scenario, dat haalbaar was op de voorziene tijd, gebaseerd op enkele portretten.

 

Eens ter plaatse werden de mogelijke locaties en verhalen besproken met het team van Damien Foundation Nigeria en maakten we samen keuzes. Door goede voorbereiding in België en Nigeria konden we in minder dan twee weken ter plaatse materiaal shooten voor twee films: ‘E ku ise’ en ‘Ise ya’.

 

Het geheel werd later samengebracht door een commentaarstem en verduidelijkende animaties

Resultaat

Kinderen en vrijwilligers helemaal mee

De Damiaanactie-vrijwilligers die met de films naar de scholen trokken, reageerden enthousiast op de nieuwe films. De film 'E ku ise' werd uitgezonden door RTBF.

 

De ploeg van Damiaanactie won een jaar tijd, dat benut kon worden om een nieuwe lange termijnvisie te ontwikkelen voor hun fundraising campagnes.

Onze rol in dit project:

strategie
creatief concept
research
scenario
regie
fotografie
opname
planning
aansturing team
casting
postproductie

Samenwerken? Vertel ons wat je zoekt

Blijf op de hoogte