Klimaattransitie in Zimbabwe en bij ons

Verhalende podcast en social media pakket

UITDAGING

Missiereis als kans

De ngo FOS heeft een podcastkanaal: FOScast. Daarop brengt het reportages en interviews rond prangende noord-zuidthema’s. 

 

FOS-medewerkers zouden naar Zimbabwe vertrekken om van hun lokale partners te leren. Een ideale gelegenheid om interviews te maken met lokale experten en arbeiders die de gevolgen voelen van klimaatverandering, als basis voor een nieuwe podcast aflevering. Hoewel Zimbabwe amper heeft bijgedragen aan de klimaatopwarming, wordt het nu al geteisterd door cyclonen en droogte. 

 

Maar hoe maak je kwalitatieve opnames om een boeiende podcast te maken? FOS nam docwerkers onder de arm om een plan uit te werken.

 

  

RESULTAAT

VERHALENDE PODCAST EN SOCIAL MEDIA PAKKET

Het resultaat werd geen collectie van interviews, maar een verhalende podcast over eerlijke transitie. Reis met ons mee en luister naar de getuigenissen van Choice, Ndaizivei Kamoto, Nyasha Muchicwa en Lenard Mapondera. 

 

Els Hertogen, directeur van 11.11.11, en Dries Merre, beleidsmedewerker bij FOS, vertellen je meer over de bredere context van de klimaatverandering, en gaan na: 'Hoe pakken we klimaat onrecht aan?'

 

Om de podcast bekend te maken bij het publiek van FOS verzorgden we ook een contentplan voor sociale media, met visuals en uitgewerkte posts voor Facebook en Instagram. 

Onze rol in dit project:

creatief concept
research
scenario
strategie
opname
planning
aansturing team
postproductie
communicatieplan
social media

Samenwerken? Vertel ons wat je zoekt

Blijf op de hoogte