Hoe Durven Ze? webserie

Webserie Hoe Durven Ze? – Documentaire in 5 afleveringen

 

Het had een geweldig feestje moeten zijn. Maar elf jaar na de lancering van de euro is de crisis totaal. Nooit waren de tegenstellingen tussen de landen zo scherp, nooit was de kloof tussen arm en rijk zo aanstootgevend.  Deze webserie gaat op zoek naar de winnaars en verliezers van de eurocrisis. Met bovenal de vraag: welk Europa willen we?

 

De reeks is gratis te bekijken in vijf talen op zijn websites hoedurvenze.be en buybuyeurope.eu waar het meer dan 200 000 kijkers wist te bereiken. Ook de redactie van VPRO wist de serie te smaken, en zond de 50 minuten versie uit op NPO doc in mei 2014. Kijkers kunnen de reeks gratis aanvragen voor een ‘community screening’, wat ook meer dan 75 keer werd gedaan.

 

Publicaties in Knack, Het Laatste Nieuws, GVA, ATV (België), Le Tribunal (Frankrijk),  Vrij Nederland (Nederland), Internazionale (Italië), La Vanguardia en Playground magazine (Spanje)

 
Bekroond met de juryprijs van het Festival van de Politieke Film (FiCiP 2015) in Buenos Aires.

Onze reeks is gebaseerd op de bestseller “Hoe durven ze? de euro, de crisis en de grote hold-up” van Peter Mertens en werd geproduceerd door Docwerkers samen met Epo uitgeverij.

 

 

Specificaties:

Productiejaar: 2013

Speeltijd: 5 x 10 minuten en 50 minuten

Gesproken: NL,EN,FR,ES,GR,D

Ondertiteling: NED, FR, ES, EN, DE

Website: www.hoedurvenze.be