De Eetbare Stad

‘Eetbare steden’ zijn momenteel een hot onderwerp. Burgers nemen zelf initiatief om braakliggende terreinen, gemeenschapsgronden, daken en plantbakken van de stad op te vullen met groenten en fruit. Ook in Gent schieten de initiatieven als paddenstoelen uit de grond.

 

De werkgroep ‘Ecologische Alternatieven’ van de Toekomstfabriek brengt een aantal initiatieven in beeld waar men voedsel produceert met een sociale en ecologische meerwaarde. Het resultaat hiervan zie je in een reportage die inzoomt op drie praktijken: zelfoogstboerderij Het Wijveld, de volkstuinen van autonoom ecologisch centrum ‘t Landhuis en de moestuinen op de Rabotsite.

 

De Toekomstfabriek is een initiatief dat gedragen wordt door negen organisaties uit het middenveld: Victoria Deluxe, Samenlevingsopbouw Gent, Kunstencentrum Vooruit, Vrede vzw, Links Ecologisch Forum, ABVV Oost-Vlaanderen, Beweging.net, Gent-Eeklo, Masereelfonds Gent en Vormingplus Gent-Eeklo. Bedoeling is een vernieuwende (re)politiserende werking te ontwikkelen die, wars van elk dogmatisme, van onderuit op wil werken aan een grondige structurele hervorming van onze samenleving.

 

Deze reportage is gerealiseerd door de werkgroep ‘Ecologische Alternatieven’ van de Toekomstfabriek, met de ondersteuning van Victoria Deluxe vzw en het EWI. Docwerkers vzw begeleidde de groep bij het opstellen van het script en verzorgde beeld en montage.

 

Voor meer informatie surf naar eenanderland.be

Specificaties:

Productiejaar: 2015

Speeltijd: 15 minuten

Gesproken: Nederlands

Ondertiteling: geen

Website: www.eenanderland.be