Gezocht: VIDEOMAKER (M/V/X)

Bericht gepost op: 10/12/2017

Docwerkers maakt non-fictie films voor internet, televisie en cinema. Dat doen we samen met partners als vakbonden, ngo’s en cultuurorganisaties, maar ook met andere mediahuizen en dat zowel in België als daarbuiten.

VIDEOMAKER (M/V/X)

In een kleine ploeg met drie vaste krachten en freelance medewerkers draag je verschillende petten. Je bent eerst en vooral een uitmuntende monteur maar kan ook tijdens de opname diverse taken uitvoeren. Naast een creatieve geest en een mateloze ambitie in goede storytelling heb je ook een brede technische bagage. Je bent onmiddellijk beschikbaar.

taakomschrijving

Je denkt mee tijdens brainstorms, geeft feedback aan je collega’s. Je ontwikkelt mee de look van onze films en helpt deze uit te voeren.

Naargelang het type opname neem je het camerawerk voor je rekening, doe je klank of assisteer je onze freelancers. Je gaat meestal in ploeg op pad maar kan ook alleen werken als het nodig is. Je filmt vooral in België en buurlanden, maar soms ook in verdere oorden.

Je monteert zelfstandig de beelden tot meeslepende en blinkende films. Soms heb je een script maar vaak maak je de film in de montage. Je bent genadeloos met de beelden en je montage, als het niet werkt vind je een oplossing. Je wordt daarbij ondersteund door je collega’s die je steeds mee helpen het verhaal goed te krijgen.

Je beheert ons opnamemateriaal: alles ligt op zijn plaats, batterijen zijn opgeladen. Voor de opnames stel je samen met de collega’s de juiste set samen. Na de opnames maak je een back-up van alle media en bereid je de montage voor.

Competenties

Je hebt ervaring in audiovisueel werk en bent gebeten door documentaire en digital storytelling.

Je kent Adobe Premiere zeer grondig en hebt op zijn minst een basiskennis in Photoshop en After Effects. Lange interviews en complexe thema’s schrikken je niet af, je kan van alles een meeslepend verhaal maken.

Je filmt niet als een stofzuiger, maar werkt beredeneerd en met de montage in je achterhoofd.

Je bent een geek met brede technische kennis, maar bent niet pedant over pixels: je houdt steeds het verhaal voor ogen.

Je kan prima communiceren in Nederlands, Frans en Engels.

Je bent bereid je bij te scholen door zelfstudie of door deel te nemen aan workshops en studiedagen

Je bent stipt en nauwgezet en kan vlot schakelen tussen verschillende projecten. Je bent stressbestendig, denkt oplossingsgericht en neemt verantwoordelijkheid voor je taken

Je kan vlot samenwerken maar kan ook zelfstandig te werk gaan.

Je bent bereid tot sporadisch reizen, avond- en weekendwerk

Je hebt een rijbewijs B

Wij bieden

Een tijdelijk voltijds contract van drie maanden dat over kan gaan in een contract van onbepaalde duur.

Een faire vergoeding volgens het cao audiovisuele sector, maximum 5 jaar anciënniteit

Telefoonabonnement en 100% terugbetaling openbaar vervoer. Een kantoor in Antwerpen op wandelafstand van Berchem station.

Een uitdagende job waarin eigen initiatief en permanent leren wordt aangemoedigd. De kans om je in te werken en te groeien in je taken.

Je ontmoet boeiende mensen en komt overal. Wij doen niet aan generische video’s over koelkasten of sportdrankjes, maar kiezen resoluut voor thema’s die ertoe doen.

Interesse?

Zin om mee te werken aan de uitbouw van Docwerkers? Stuur zo snel mogelijk je CV, motivatiebrief en portfolio naar info@docwerkers.be . Indien weerhouden krijg je een praktische proef en wordt je uitgenodigd voor een gesprek.Wat is docwerkers

Docwerkers is een creatief en maatschappelijk geëngageerd productie platform, met een passie voor online video en documentaire.
lees meer


Recente berichten