Gezocht: MEDEWERKER REDACTIE EN PRODUCTIE (M/V/X)

Bericht gepost op: 10/12/2017

Docwerkers maakt non-fictie films voor internet, televisie en filmzalen. Dat doen we samen met partners als vakbonden, ngo’s en cultuurorganisaties, maar ook met andere mediahuizen en dat zowel in België als daarbuiten.

MEDEWERKER REDACTIE EN PRODUCTIE (M/V/X)

In een kleine ploeg met drie vaste krachten en freelance medewerkers draag je verschillende petten. Je neemt actief deel aan de inhoudelijke ontwikkeling van de films, in de concept-, research- en montagefase. Je verzorgt ook onze externe communicatie: de website, social media en pitch dossiers. En je zorgt ervoor dat alles en iedereen op het juiste moment op de juiste plaats is. Je bent onmiddellijk beschikbaar.

Taakomschrijving

Je denkt mee tijdens brainstorms, geeft feedback aan je collega’s.

Samen met de regisseur tover je gortdroge dossiers om in meeslepende verhalen met boeiende personages. Dat doe je door actief te researchen. Je neemt pre-interviews af en maakt verslagen.

Die research zet je in scenario’s en interviewvoorbereidingen die de leidraad zijn voor de opnameploeg.

Je maakt efficiënte planningen op en vindt steeds de beste locaties om de opnames te laten plaatsvinden. Soms ga je mee op pad tijdens de opnames.

Na de opnames ondersteun je de montage. Je maakt een eerste selectie van de beste quotes en stelt een montagescript op waar de monteur mee aan de slag gaat.

Je schrijft bindteksten voor voice-overs of tekst op beeld.

Je coördineert vertalingen, ondertitelingen, stemopnames en grafiek met externe bureaus.

Je zorgt ervoor dat geen enkele film buiten kan gaan met schrijffouten of kromme zinnen.

Competenties

Je kennis van de Nederlandse taal is uitmuntend. Je schrijft vlot, helder en foutloos, je bent allergisch aan taalfouten en grammaticale kronkels.

Je kan van alles een verhaal maken.

Je kan prima communiceren in Nederlands, Frans en Engels

Je hebt ervaring in audiovisueel werk en bent gebeten door digital storytelling.

Je bent bereid je bij te scholen door deel te nemen aan workshops en studiedagen

Je bent stipt en nauwgezet en kan vlot schakelen tussen verschillende projecten. Je bent stressbestendig, denkt oplossingsgericht en neemt verantwoordelijkheid voor je taken

Je kan vlot samenwerken maar kan ook zelfstandig te werk gaan.

Je bent bereid tot sporadisch reizen, avond en weekendwerk

Je hebt een rijbewijs B

Wij bieden

Een tijdelijk voltijds contract van drie maanden dat over kan gaan in een contract van onbepaalde duur.

Een faire vergoeding volgens het cao audiovisuele sector, maximum 5 jaar anciënniteit

Telefoonabonnement en 100% terugbetaling openbaar vervoer. Een bureau in Antwerpen op wandelafstand van Berchem station.

Een uitdagende job waarin eigen initiatief en permanent leren wordt aangemoedigd. De kans om je in te werken en te groeien in je taken.

Je ontmoet boeiende mensen en komt overal. Wij doen niet aan generische video’s over koelkasten of sportdrankjes, maar kiezen resoluut voor thema’s die ertoe doen.

Interesse?

Zin om mee te werken aan de uitbouw van Docwerkers? Stuur zo snel mogelijk je CV, motivatiebrief en portfolio naar info@docwerkers.be . Indien weerhouden krijg je een kleine praktische proef en word je uitgenodigd voor een gesprek.Wat is docwerkers

Docwerkers is een creatief en maatschappelijk geëngageerd productie platform, met een passie voor online video en documentaire.
lees meer


Recente berichten